Чим кроїти матеріал і які бувають види розкрійного устаткування

Чим кроїти матеріал і які бувають види розкрійного устаткування

Відкриваючи ательє з пошиття або ремонту одягу, або виготовлення іншого виду виробів з тканини, шкіри або інших товстих матеріалів, таких як брезент, повсть, рано чи пізно ви зіткнетеся з тим, що для правильного й акуратного розкрою матеріалу на потрібні елементи вам стане недостатньо звичайних ножиць, незалежно від їх якості або вартості. У зв'язку з чим виникне необхідність купити розкрійне обладнання. Однак, ви зіткнетеся з тим фактом, що існує безліч видів розкрійних ножів, різні за принципом дії, вартості, специфіки експлуатації і розмірів. Так що перш ніж купувати інструменти для розкрою матеріалу потрібно вникнути в їх різноманітність.

Розкрійне обладнання незамінний інструмент, призначений для точного, акуратного і легкого розкрою матеріалу, який включає в себе тканини, від легких типів до товстих, а також строп, мотузок, канатів, різних утеплювачів, таких як синтепон, холлофайбер і тінсулейт. Залежно від товщини і виду матеріалу, його розміру і способу використання таких пристроїв, розкрійне обладнання підрозділяється на вертикальні ножі, дискові і стрічкові. По суті всі вони виконують одне і те ж, а саме виконують точний і легкий розкрій.

Вертикальний ніж виконує даний вид операції за рахунок довгого вузького ножа, який за допомогою апаратної частини ходить вгору-вниз, такий ніж встановлюється на столі, а оператор рухає матеріал, за аналогією з розпилом стовбура дерева на дошки.

Дисковий ніж виконує розкрій за допомогою рухомого диска, який буває різного розміру, в залежності від максимальної товщини настилу, що потребує розрізу, такий інструмент легше попереднього виду розкрійного устаткування, а також у випадку з дисковим ножем рухається сам інструмент, не рухаючи сам матеріал.

Стрічкові ножі є спеціальний стіл з встановленим на ньому механізмом, в якому ріжучим полотном є стрічка, що рухається за принципом циркулярної пилки, а такий механізм рухається через жолоб на столі, що забезпечує статичність оброблюваного матеріалу. Варто також згадати гарячі ножі, або т.зв. Термоножі, де різка відбувається за допомогою нагрітої дроту, такий вид обладнання використовується для спеціальних матеріалів.

У кожному виді розкрійного устаткування є свої плюси і мінуси, і не можна з точністю сказати, що якийсь з них є кращим, оскільки у кожного свого призначення і свої особливості при роботі.

Крім класифікації розкрійного устаткування за типом ріжучого елемента, існують вузькоспеціальні типи такого обладнання, що є просто пристосуваннями для конкретної операції, в зв'язку з чим і мають свої особливості.

Крім розкрійного устаткування для роботи з тканиною в залежності товщини настилу і способу різання, існує в нашому асортименті малі ножі, для печворку, з діаметром ножа 28 і 48 мм.

У нашому магазині ви можете придбати дискові ножі, в залежності від максимального розміру настилу вибираючи діаметр диска, для зручності маркування виробів має на увазі використання діаметра ножа в міліметрах, вертикальні, або шабельні ножі, де в назві також вказується довжина ножа і його потужність, а також стрічкові ножі, які розрізняються за типом столу і потужності механізму для розкрою. Також до вашої уваги представлені запчастини до таких ножів, так що в разі поломки ви можете придбати у нас потрібну запчастину для заміни, а для клієнтів із Запоріжжя є можливість здати вийшов з ладу ніж в ремонт, а також іншу швейну техніку.

Слід додати, що згадуючи про пристрої для розкрою не зайвим буде акцентувати вашу увагу на видах пристосувань для розмітки, таких як:

Зверніть ваше уваги на всілякі лінійки і лекало, як для побудови креслень і перенесення його на матеріал, так і для побудови кривих при побудові ліній пройм, Окатов, горловин, а також спеціалізовані лінійки для печворку.

Категорії

Информация