Як вибрати голки для шиття?

 Як вибрати голки для шиття?

Як вибрати голку для шиття?

Голка - одна з найважливіших складових швейного процесу і від її правильного вибору залежить дуже багато чого!

Для того, щоб орієнтуватися в асортименті, який представлений в магазинах, Вам не потрібно володіти знаннями технічних тонкощів виробництва. Досить розібратися в способах маркування. Перша смужка яка розташована ближче до колби належить до виду голок, а друга до розміру!

Наприклад візьмемо голки фірми Schmetz, так як вони заслужили загальне визнання і статус найнадійніших виробників! Голки даного виробника відрізняються високою довговічністю і якістю.

H - UNIVERSAL (без позначення кольором) універсальні голки. Мають злегка заокруглене вістря і можуть бути самого різного розміру. У продажу зазвичай є голки розмірів від 60 до 120. Універсальні голки призначені для шиття простих, не "примхливих» тканин. Номери голок від 60 до 120. Випускається також у вигляді ПОДВІЙНИЙ або ТРОЙНОЙ голки.

H-S - STRETCH (жовта маркування) голки для еластичних тканин. На такий голці є спеціальна кромка, яка зменшує ризик пропуску стібків при розтягуванні матеріалу і злегка заокруглене вістря. Голка застосовується для шиття трикотажу середньої щільності і синтетичних еластичних тканин. Номери голок 65, 75, 90. Випускається також у вигляді ПОДВІЙНИЙ голки.

H-J - JEANS (синя маркування) голки для щільних тканин. Такі голки мають гостру заточку. Голки використовуються при шиття товстого щільного матеріалу - джинси, саржі, брезенту і т.п. Номери голок від 70 до 110. Випускається також у вигляді ПОДВІЙНИЙ голки.

H-SUK - JERSEY (помаранчева маркування) голки з округлим вістрям. Така голка легко развігает нитки тканини і петель і за рахунок цього проходить між нитками, виключаючи при цьому пошкодження матеріалу. Особливо гарні для шиття товстого трикотажу, в тому числі і ручного, джерсі і в'язаних матеріалів. Номери голок від 70 до 100.

H-LL - LEDER або LEATHER (коричнева маркування) голки для шкіри, замші з ріжучим вістрям для більш легкого проникнення. LL означає лівосторонній ріжуче вістря, LR - правостороній. Розріз (проруб) голка робить під кутом 45 градусів до напрямку шва. В результаті виходить декоративний шов, стібки якого мають невеликий нахил. Для пошиття тканин ці голки використовувати не можна (!) Номери голок від 70 до 120.

H-M - MICROTEX (лілова маркування) голки мікротекс. Голки мікротекс дуже гострі і тонкі. Ці голки використовуються для точного проколювання мікроволокнистого, тонкого і плотнотканого матеріалу, наприклад для шовку, тафти і т.п. Номери голок від 60 до 110.

H-Q - QUILTING (зелена маркування) голки для квілтінга. На голках для квілтінга є спеціальний скіс, зменшене вушко і округле вістря, щоб на тканині не були помітні сліди від проколів і не було пропуску стібків. Тому при пошитті одягу рекомендується робити відстрочку деталей саме цими голками. Номери голок 75, 90.

H-E - EMBROIDERY (червона маркіровка) для вишивання голки. На цих голках є спеціальна виїмка і злегка заокруглене вістря, а отвір вушка трохи більше, щоб не пошкодити матеріал або нитку. Даний тип голки призначений для декоративного вишивання спеціальними вишивальними нитками. Номери голок 75, 90. Випускається також у вигляді ПОДВІЙНИЙ голки.

MET - METALLIC (рожева маркування) голки для шиття спеціальними і декоративними нитками, особливо металізованими. Вушко голки особливо довге в порівнянні з універсальною голкою або голкою для вишивання. Номери голок 80, 90. Випускається також у вигляді ПОДВІЙНИЙ голки.

N - TOPSTITCH (м'ятна маркування) голки для декоративних робіт і отстрачіванія декількома швейними нитками, а також для вишивання при завершальних декоративних роботах. Номери голок від 80 до 100.

H SPR - EMDROIDERYSPRING NEEDLE (без позначення кольором) голки для вишивання з п'яльцями без швейної лапки, для індивідуальних узорів вишивання, вільного обігу та кращого поля зору при шиття. Голка знаходиться всередині пружини, перенимающей функцію лапки швейної машини. Номер голок 80.

H WING - HEMSTITCH (без позначення кольором) голки для декоративних швів і мережок на неплотнотканних матеріалах. З двома поздовжніми виступами (крилами) на стрижні голки, розсовують матеріал в сторони. Номери голок 100, 120. Випускається також у вигляді ПОДВІЙНИЙ голки в комбінації з УНІВЕРСАЛЬНОЇ голкою.

DE - DOUBLE EYE NEEDLE (без позначення кольором) голки з двома вушками для декоративних робіт. Номер голок 80.

HDK - QUICK THREADING NEEDLE (без позначення кольором) універсальні голки з маленькою прорізом збоку вушка, в яку прослизає вдваемая нитку. Особливо підходить для легкого введення швейної нитки у вушко. Номери голок 80, 90.

ZWI Подвійні голки відрізняються між собою відстанями між вістрями, наприклад,

130/705 H ZWI 2,0 / 80 - подвійні універсальні голки з відстанню між вістрями голок 2 мм, розмір голок 80.

130/705 H-S ZWI 2,5 / 75 - подвійні голки для еластичних тканин з відстанню між вістрями голок 2,5 мм, розмір голок 75.

DRI Потрійні голки аналогічно подвійним, випускаються тільки універсальні, наприклад, 130/705 H

DRI 3,0 / 80 - потрійні універсальні голки з відстанню між вістрями голок 3 мм, розмір голок 80.

Категорії

Информация