Приладдя для інсталяції фурнітури - ручні і за допомогою преса

Приладдя для інсталяції фурнітури - ручні і за допомогою преса

Після пошиття вироби настає момент установки на нього фурнітури. Почнемо з того, що фурнітура буває двох видів-декоративна і функціональна. Декоративна використовується для прикраси рядків, створення певного стилю готового виробу, і т.д. Їх застосування обмежене лише їх вибором і вашою фантазією. Функціональна фурнітура використовується для обрамлення функціональних отворів готового виробу, а також для скріплення двох деталей, різного типу кнопками. До пристосувань для установки фурнітури відносяться як преси, що спрощують і поліпшують якість установки кнопок, блочек і металевих гудзиків, ручні пристосування для таких же процесів, які стоять менше, але вимагають вправності й акуратності, а також для прорізання отворів потрібного діаметри, які можна робити як за рахунок певних насадок для преса, так і вручну.


Незалежно від якості фурнітури, пристосувань для установки та інших умов, вам буде потрібно тренування. Тим більше, що різні типи тканини і різна фурнітура має свої особливості установки. Наприклад, для установки фурнітури на сипкі тканини діаметр отвору повинен бути трохи менше внутрішнього діаметра кнопки або блочки. А більш товсті тканини вимагають великих зусиль, як для перфорації, так і для установки кнопок, так що якщо ви змінили пристосування для установки, або пробуєте нову тканину, або ж пробуєте нову фурнітуру для установки краще потренуйтеся.
Види операцій, що виконуються пристроями для фурнітури:
1. Перфорація. Для того, щоб зробити установку багатьох видів фурнітури, або ж, в різних видах виробів, вам потрібно зробити отвір потрібного діаметру в обраному місці. Для цього існують ручні пристосування, що нагадують кліщі, на одному з кінців яких знаходиться або щічка для установки насадки з потрібним діаметром, або ж ролик, де вже є всі необхідні пробойники і вам потрібно лише обраний вами встановити в робоче положення. А також існують насадки для преса, різних діаметрів, і все що від вас вимагається це змінити на пресі насадку і приготувати матеріал для роботи. Говорячи про ручні пристосування для перфорації, такий інструмент коштує недорого і його слід мати вдома, оскільки є деякі операції, які можна виконати вдома, не звертаючись в ательє, наприклад зробити нову дірку на ремені, для чого доцільніше придбати один раз такий інструмент і виконувати такі операції будинку.

Щипці дирокол

Дирокол універсальний

Перфоратор-щипці для кнопок і клепок

Ручні просечки для отворів


2. Установка фурнітури. Для початку розберемося, що фурнітура ділиться на кілька видів, за рахунок чого і різняться пристрої для їх установки. Кнопки, вони бувають двох типів, Альфа і Каппа, відрізняються вони способом скріплення протилежних сторін кнопки на тканини. Кнопки типу Альфа входять в закритий паз, а типу Каппа мають порожнисті стрижні, які плющаться при установці. Кожен вид кнопок використовується для певних тканин і мають свої особливості установки і використання. Блочки, вони ж люверси, використовуються для закріплення отворів на тканини, для перешкоджання розбіжності тканини і зміни розміру дірки під час використання, а також таке обрамлення має більш естетичний вигляд. Холнітени використовуються для візуального офорлменія вироби. Ґудзики на ніжці, використовуються, в-основному, на джинсах, але сфера їх застосування обмежені лише задуманим ескізом. Існують також гудзики, поверхню яких ви можете покрити матеріалом, яким ви використовуєте для пошиття виробу, для того, щоб задекорувати їх або не звертати на них увагу, якщо обрана модель одягу передбачає приховане використання фурнітури. Сорочкові кнопки, в них та частина кнопки, яка знаходиться на увазі, представлена ​​обручем з зубчиками, яка може бути кольорова, для можливості підбору кнопки під колір виробу. Такі кнопки можуть мати один такий обруч, покритий декоративним каменем, вони застовоуютьсяі для установки в жіночі речі.

Щипці для встановлення блочек

Набір інструментів для всіх кнопок з маркуванням "С"

Щипці для встановлення блочек 3-х розмірів

Пристрій для встановлення кнопок універсальне
Матриці для преса

Для ручного встановлення кнопок скористайтеся спеціальним молотком і вирубочной дошкою

Категорії

Информация