Черти розкроювання з лекало-робота буде простіше

Черти розкроювання з лекало-робота буде простіше

Один їх етапів роботи при пошитті виробів з тканини це перенесення ліній креслення на тканину, або створення самого такого малюнка, за допомогою шаблонів, підганяючи деталі під конкретні розміри. Такий малюнок складається з прямих і звивистих, кривих ліній, з різним ступенем викривлення. Для полегшення такої роботи існують лекало, вони бувають різних видів, про що ми поговоримо в подальшому, але суть їх одна-допомогу швачці або розкрійник.
1. Вимірювальна лінійка.
Почнемо з самого простого елемента. Це просто прямокутний шматок, зазвичай пластика, на який нанесена розмітка в сантиметрах, міліметрах, звичайне ще додають дюймову. Окремим видом вважається масштабна лінійка. Додатково містить розмітку для складання припусків на виробі. Також дозволить зробити невеликий прямий кут і будувати паралельні прямі.

2. Кут.
Даний вид лекало призначений спочатку для побудови прямого кута, для чого має вигляд сходження двох вузьких прямих відрізків лінійки, іноді має з внутрішньої сторони скіс по вигнутій лінії, для побудови бочка і низу вироби. Використовується для отмеренного перенесення кутів, з точною розміткою сторін і кутів.

3. «Бочок» або «Шабля».
Використовується для побудови гарної кривої для побудови сукні, блузи, жилета, горловини, лінії боки, виточок, низу виробу і рукавів, рельєфні лінії, лінії вирізу і т. д. А також за допомогою збільшеного закруглені краї можна можна провести лінію пройми.

4. Лекало для пройм.
Як випливає з назви, ви зможете будувати лінію пройми, також використовують для боки, краю вироби, рукавів, креслити вирізи різної глибини, кути і припуски, а також розмічати знаходження гудзиків і петель. Важливим аспектом є можливість коригування викрійки під конкретну фігуру. Також називається "французьке лекало".

5. Лекало крапля.
Дозволяє розмічати лінію банта брюк, встановлювати лінію пройми, будувати закруглені кути кишень і комірів, розмічати діаметр ґудзиків на виробі і їх розташування.

Кравецьке лекало №8
Кравецьке лекало №4

6. Гнучке лекало
Дозволяє самому робити криву для перенесення кривої на виріб або викрійку. Проволчная основа дозволить їй тримати форму. А також застосовують в квилтингу.

7. Лінійки для печворку
Даний процес є специфічним, а тому такі лекало виведені в окрему групу. З огляду на особливості даного процесу лінійки відразу йдуть відповідно до виполняемиемі функціями. Займаючись печворком не забудьте придбати мат для розкрою і спеціальний ніж, діаметром 28 і 45 мм, або ж скальпель для творчості.

8. Кравецьки сантиметри. Гнучка стрічка з розміткою по обидва боки, дозволяє міряти відстані між точками. Дане пристосування знайоме всім швеям і просто звичайним людям, не пов'язаних з професійним шиттям, а тому в описі особливо не потребує.

Категорії

Информация