Купи нитки-зроби правильний вибір

Купи нитки-зроби правильний вибір

Нитка для швейного обладнання-це не тільки один з компонентів, необхідних для роботи, але одна з причин, по якій в результаті у вас виходить якісна строчка. При використанні тонких ниток на товстих ділянках матеріалу або в місцях перетину швів рядок буде рватися, якщо навпаки-нитка використовується занадто товста, в місцях її кріплення до вушка голки вона буде протиратися, що також призведе до її обриву. Крім того фактора, що для конкретного завдання треба підбирати правильну нитку, ще слід використовувати потрібний вид швейної голки, в залежності від моделі машини і виду операції. Важливим є той фактор, що нитка, верхню і нижню, слід правильно заправити, враховуючи важливий момент, що нитка вводиться в вушко голки з боку довгою борозенки.

Отже, ми проговорили той момент, що хороша нитка застави правильного травлення, тьху ти, хорошої якісної строчки. І плавно переходимо до того, яка вона повинна бути, ця найкраща нитку.

1. Викиньте старі нитки. Серйозно. Або використовуйте для ручного шиття або штопання. Тому що стара нитка одна з причин виходу з ладу деталей на швейній машині, так що уявна економія призведе до втраченим нервах, упущену вигоду, печії, грижі і дорогому ремонту. Якщо нитки випущені СРСР, можете їх навіть не перевіряти, відразу і сміливо їх в утиль.

2. Поради щодо вибору нитки в магазині. Припустимо, я вас переконав, або ви вже самі прийшли до висновку, що потрібно купити нитки і прийшли з цією метою в магазин, або, що імовірніше для нашого випадку, залізли в інтернет. І вуаля, а ниток то повнісінько, а хто нам допоможе розібратися. Наприклад я. Нитки для швейної машини потрібно в обов'язковому порядку вибирати, уявляючи собі види операцій, тип матеріалу і готовий результат. Уже зрушите з мертвої точки. Товщина тканини, тип голок, для конкретної швейної операції, вид швейного обладнання-все це безпосередньо впливає на ваш вибір. Це допоможе уникнути, як мінімум, обривів, косих стібків і навіть пропусків в стежці. Далі по тексту я постараюся вичерпно описати потрібні критерії для вибору ниток, однак, поділюся з вами радою нашого майстра по ремонту машин-чим більше інформації на упаковці з нитками, тим вони краще. А взагалі, немає, не купуйте якісні нитки, конкретно наш, та й будь-який інший, майстер буде радий, приймаючи вашу машину в ремонт.

3. Склад ниток. Слід розуміти той факт, що існують різні види складу, присутніх в сучасних нитках і почати слід з синтетичних ниток. У їх складі сто відсотків поліестеру, що дозволяє їм легко ковзати по деталях швейного обладнання, вони міцні, еластичні і тонкі. Їх можна спокійно використовувати в роботі з будь-якими матеріалами і не турбується про якість строчки. Бавовняна нитка підходить для ручного шиття, рукоділля, а також сметочнимі робіт. Вона легко піддається фарбуванню. Мерсерізованная нитка міцніше і не так "пушітся", як звичайна х / б нитка. Нитка з поліестеру з х / б покриттям поєднує властивості двох типів волокон: шиється, як бавовняна нитка, і міцна, як нитка з поліестеру. Одинарна нейлонова нитка прозора і її не видно на тканині. Легка нейлонова нитка не дуже міцна, для виконання сточування деталей, але незамінна при виконанні подгибки краю вироби і обробки деяких швів. Армовані нитки відрізняються зносостійкістю і еластичністю, що виходить завдяки особливості структури волокна, в якому лавсановая основа обплетена різними волокнами. Капроновиеніткі вологостійкі і жорсткі, тому використовуються для пошиття взуття, сумок. В елементах одягу застосовуються для потайної строчки або підгину вироби. Шовкові нитки застосовуються як для шовкових і вовняних тканин, так і для безлічі видів матеріалу. Колір стійкий, не линяє при прасуванні або пранні при високій температурі.

Нейлонова нитка зазвичай складається з одного волокна. Сумішеві нитку - з декількох, вільно скручених разом.
Штапельна нитка - це нитка з спільно спряденной волокон. Багатошарова нитка - це кілька волокон, скручених разом. Тришарова нитка використовується для пошиття на швейній машинці. Двошарова нитка дуже тонка і тому використовується тільки для вишивання і машинної штопання.

Підводимо підсумки. Ми визначилися з призначенням, правильним вибором нитки, її складом і типом плетіння. Залишилося додати, що для звичайного шиття беруть нитку з маркуванням 40, для більш товстих тканин з номером 30. У нашому асортименті нитки представлені двома фірмами 777 і Astra. В наявності безліч квітів, якщо не знайшли потрібний, телефонуйте за телефонами.

Категорії

Информация