Лапки для швейної машини-як розширити ваші можливості

Лапки для швейної машини-як розширити ваші можливості

Лапка частина необхідного обладнання, потрібного для організації процесу шиття на швейній машині. Звичайно, не можна сказати, що лапка важливіше хороших ниток, якісних тканин, зручних пристосувань для розкрою, наприклад, олівець, потрібне лекало для побудови кривих пройм або якісні ножиці. Однак, у випадку з лапками, в залежності від того, яким видом лапок ви користуєтеся залежить характер виконуваної швейної операції. Для того, щоб допомогти вам визначитися, які лапки для швейної машини вам слід купити, які вони бувають і які види операцій ви зможете виконувати була і написана ця стаття.

З чого слід почати, так це з того, що лапки розрізняються за типом швейного обладнання, на якому вона буде використовуватися. Так що лапки для побутових і для промислових швейних машин розрізняються, по типу кріплення, зовнішніми характеристиками і особливостями використання, оскільки промислова машина вузькоспеціальна, проте в конструкції закладений принцип великого обсягу робіт, в побутовому ж сегменті швейного обладнання машинка багатофункціональна, але маємо набагато менший ресурс безперервної роботи. Момент з часом роботи на машинці хотілося б окремо озвучити, оскільки, судячи з обсягу роботи у нашого майстра по ремонту швейних машин, багато власників ганяють обладнання до сьомого поту, а потім дивуються, що їх залізний кінь упав.

Далі, слід звернути вашу увагу на те, що від типу тканини залежить вид лапки, який ви придбаєте. В цілому, лапки можна розділити на металеві і тефлонові, виконані із фторопласта, матеріалу, що має низький показник тертя, за рахунок чого при обробці товстих типів тканин, таких як шкіра, брезент або кожзам, лапка при роботі не заминає матеріал і не створює складок. Окремим підрозділом йдуть лапки пластикові, прозорі, представлені в нашому асортименті лапками для розпошивальних плоськошовних машин і оверлоков.

Види лапок в залежності від виконуваних операцій.

  1. Універсальні. Даний вид лапок використовується для здійснення основних операцій, наявних в арсеналі вашої швейної машини, а також виконання строчки «зигзаг», до 7 мм.
  2. Для обробки краю вироба. Такі лапки мають в конструкції ножа, що дозволяє підрізати низ матеріалу перед подальшою обробкою, в подальшому вирівнюючи його.
  3. Лапка для виконання строчки по прямій. Особливість таких лапок в тому, що їх конструкція допомагає при обробці матеріалу зробити пряму строчку. Найчастіше використовують при обробці складних ковзають типів тканин, таких як шовк, атлас, шифон.
  4. Лапка для зигзагоподібної строчки. Лапка, що входить в стандартний набір лапок, що йдуть до швейній машині.
  5. Лапки для ушивання блискавок. Використовуються для настрачіванія блискавок в виріб.
  6. Лапка для потайної блискавки. Відмінною особливістю є спосіб настрачіванія блискавки в виріб.
  7. Оверлочная лапка. Використовується для декоративного оздоблення низу вироби, іншими словами для імітації оверлочної та трикотажної строчки.
  8. Верхній транспортер або крокує лапка. Застосовують для обробки товстих типів матеріалу, під час роботи з якими лапка перешкоджає зсуву рядка, а шари матеріалу виходять рівніше по відношенню один до одного.
  9. Гудзикова лапка. Вибравши виконання зигзагоподібної строчки і відключивши просування матеріалу, лапка дозволить без праці пришити ґудзик.
  10. Лапка для збірок. Допомагає виконати збирану рядок для декоративного оздоблення вироби. Розмір збирання регулюється за рахунок натягу верхньої нитки і виставленої ширини стібка.
  11. Лапка для канта. Використовується для вшивання шнура в готовий виріб.
  12. Лапка для трикотажу. Ще один вид лапок, що імітує роботу на оверлок. Дозволяє робити виточки, подгибку низу і рукавів, відстрочку горловини і інше.
  13. Лапка для пришивання косою бейки. Конструкція дозволяє пришити косу бейку будь-якого розміру.
  14. Лапка для защипов. Дозволяє при обробці тканини підняти невелику ділянку і зробити защип.
  15. Окремим пунктом варто сказати, що в нашому магазині є адаптери для кріплення обраної лапки до механізму швейної машини.
  16. Лапка для обробки виробу по колу. Використовується для виконання чіткого шиття по колу.

У нашому магазині ми раді тому, що можемо представити вашій увазі лапки всіх цих типів, для побутових і промислових швейних машин, а також ряд специфічних типів лапок, які не включені в цей огляд свідомо. Якщо ви знаєте який вид лапок вам потрібен, робіть замовлення і ми з радістю вам його відправимо або, для клієнтів із Запоріжжя, можемо надати їх самовивозом, сплативши його за ціною, вказаною в інтернеті. Якщо ж, з якоїсь причини, ви не знайшли потрібної лапки, або точно не знаєте яка саме вам лапка потрібна, або вам просто хочеться поспілкуватися з хорошою людиною, телефонуйте за телефонами, вказаними на сайті. Ми раді будемо вам допомогти.

Категорії

Информация